Skip to content

Overledene verzorgen

Het verzorgen van de overledene

Wanneer er een dierbare overleden is dan komt er veel op u af en moet er veel geregeld worden.  Belangrijk is dat de overledene wordt verzorgd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de overledene zelf te verzorgen of hierbij te helpen.  Wij vragen altijd of u tijdens de verzorging aanwezig wilt zijn of  hiermee te helpen.

Overledene verzorgen

Wassen, scheren en aankleden van de overledene

Tijdens de opbaring van uw dierbare moet het lichaam eerst verzorgd worden. U kunt hier natuurlijk bij aanwezig zijn of hierbij te helpen. Als we spreken over de overleden verzorgen, dan wordt bedoeld het wassen en indien nodig het scheren van de overledene. Hierna wordt de overledene gekleed in de kleding die u heeft uitgezocht. Als laatste vindt de haarverzorging plaats. Het haar wordt met een speciale shampoo gewassen en hierna in model gekamd. Indien gewenst kan het haar ook geknipt worden. 

Nadat het lichaam is verzorgd, kunt u thuis of in een uitvaartcentrum opbaren

Nadat de verzorging van de overledene heeft plaatsgevonden, wordt de overledene opgebaard. Dit kan thuis in een kist, opbaarplank of op bed. Ook kunt u ervoor kiezen de overledene op te baren in een uitvaartcentrum. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun dierbare thuis op te baren. Zij houden de overledene het liefst zo lang mogelijk in eigen omgeving zodat u op elk gewenst tijdstip bezoek kunt ontvangen om afscheid te nemen.

Rouwverzorging Randstad  kan u bijstaan op elk gebied

Wij ondersteunen u graag bij de keuzes die u moet maken om het afscheid van uw dierbare zo goed mogelijk te laten verlopen.