Skip to content

Overbrengen overledene

Overbrengen van de overledene

Als er een dierbare komt te overlijden, dan komt er veel op u af als nabestaande. Er moet van alles geregeld worden. Uiteraard willen wij u hierbij helpen. De juiste keuzes maken is erg belangrijk. U kunt ons direct benaderen door ons te bellen of via uw uitvaartondernemer. In het laatste geval kunt u de uitvaartonderneming vragen contact met ons op te nemen. Rouwverzorging Randstad beschikt over speciaal ingerichte rouwauto’s voor het vervoer van overledenen. Ook kunt u bij ons terecht voor het overbrengen van uw dierbare naar de laatste rustplaats in een staatsie auto. Er is voor wat betreft rouwvervoer veel mogelijk.

Overbrengen overledene

Overbrengen van de overledene naar een rouwcentrum

Vaak kiezen de nabestaanden ervoor om hun dierbare op te baren in een Rouwcentrum. Dit bespreekt u allemaal met uw uitvaartleider. Zodra u uw keuze gemaakt heeft kan Rouwverzorging Randstad er zorg voor dragen om de overledene respectvol over te brengen. Voor het overbrengen naar een Rouwcentrum hebben wij diverse rouwauto’s beschikbaar.  

U kunt ook kiezen voor opbaren thuis in bed of in een uitvaartkist

Soms gebeurd het dat uw dierbare niet thuis overlijdt maar bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of ziekenhuis. 
Nadat u heeft besloten waar uw dierbare opgebaard gaat worden is het belangrijk om de overledene over te brengen naar deze locatie. Hier kan de verzorging plaatsvinden en de overledene opgebaard worden. Het opbaren is mogelijk op bed, een opbaarplank of in een uitvaartkist.
Vanaf de plaats van overlijden tot het opbaren van uw dierbare kunt u rekenen op de specialistische hulp van Rouwverzorging Randstad.
Voor het overbrengen van uw dierbare beschikken wij over speciaal ingerichte rouwauto’s. 

Voor het opbaren wordt het lichaam van de overledene eerst verzorgd

Voor de overledene opgebaard wordt de overledene verzorgd. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen dit samen met ons te doen. Wij zullen u hier in begeleiden waar nodig. Nabestaanden vinden het vaak fijn om tijdens dit belangrijke moment nog iets te doen voor de overledene. Helpen bij de verzorging geeft dan ook een fijn gevoel en kan helpen bij het rouwproces.