Skip to content

Opbaren overledene

Opbaren van de overledene

Als iemand is overleden breekt er een moeilijk tijd aan. Er moet veel geregeld worden en komt er veel op uw af. Ook moet u de keuze maken over hoe en waar de  overledene opgebaard gaat worden.
Opbaren betekent letterlijk ‘op een baar plaatsen van de overledene’. Dit is voor nabestaanden een belangrijk moment, zeker ook in de verwerking van het verlies.

Opbaren overledene

Opbaren kan gewoon thuis maar even goed in een rouwcentrum

Wanneer er spaken is van het opbaren van de overledene dan heeft u de keuze om te kiezen voor een rouwcentrum of voor het opbaren thuis. Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om de overledene thuis op te baren. Dit kan op verschillende manieren bij voorbeeld in een kist, opbaarplank maar ook op bed is een keuze. Het is goed om te weten dat in alle gevallen er sprake moet zijn van een koelsysteem. In dat opzicht kunnen wij u altijd de juiste ondersteuning bieden.

Voor opbaren overledene aan de orde is, vind altijd eerst de verzorging plaats

Voor dat de opbaring van de overledene plaats kan vinden, is het verstandig om het lichaam eerst op de juiste manier te verzorgen. U kunt dit natuurlijk zelf doen of door een van onze gespecialiseerde medewerkers. Natuurlijk is een combinatie hiervan ook zeker mogelijk. Het is maar net waar u de voorkeur aan geeft. Verzorging van de overledene omvat in de meeste gevallen het wassen en eventueel gewenst scheren van de overledene, soms is een technische verzorging zoals het sluiten van de mond en ogen ook noodzakelijk.

We kunnen u op verschillende manieren ontzorgen en ondersteuning bieden

Wat u ook kiest en waar u de overledene ook wil laten opbaren, wij kunnen u in alles ontzorgen. We respecteren dat u kiest om zoveel mogelijk zelf te doen uiteraard, we kunnen u echter ook altijd ondersteunen bij het verzorgen en opbaren van de dierbare die u verloren heeft. We begrijpen dat er veel op u afkomt en kunnen u in dat opzicht dus prima ontzorgen . Het is maar net wat u wenst. Wij respecteren in elk geval altijd de keuzes die u maakt.