Skip to content

DIENSTEN

Rouwverzorging Randstad is een gespecialiseerd bedrijf wat dienstverlening aanbiedt aan uitvaartondernemers.

Thanatopraxie

Sinds januari 2010 is Thanatopraxie toegestaan bij wet in Nederland.

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die ervoor zorgt dat het ontbindingsproces tijdelijk wordt stopgezet. Het lichaam van de overledenen krijgt hierdoor vaak weer een natuurlijke uitstraling. De cosmetische effecten kunnen nabestaanden helpen bij het afscheid. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in deze behandeling die bij zowel volwassenen, Baby’s en kinderen kan worden toegepast.

Verzorging overledene

Het verzorgen van de overledenen,

Verzorging,

Het verzorgen van een overledene is een belangrijk onderdeel van de opbaring. Tijdens deze verzorging kunt u natuurlijk aanwezig zijn. Veel mensen vinden het fijn om hiermee te helpen.  Zo wordt het lichaam opgefrist en de haren gewassen. Ook worden de nagels netjes verzorgd. Als laatste handeling wordt de  overledenen verzorgd met een speciale gehydrateerde lotion. Deze lotion zorgt ervoor dat er minder verkleuring optreed.

Overledene verzorgen

Cosmetische verzorging

Als de overledene bij leven altijd make-up gebruikte is het fijn om deze ook te gebruiken na het overlijden. Onze medewerkers hebben de specialistische kennis om u hierbij goed te kunnen adviseren en indien gewenst te helpen. Ook bij beschadigingen of verkleuringen van de huid kunnen wij advies geven.

Rouwverzorging Randstad heeft eigen cosmetische medewerkers en maakt hiernaast ook gebruik van de diensten van Willeke Maertzdorff. Willeke is gespecialiseerd op alle vlakken van cosmetische en restauratieve verzorgingen bij overledenen en werkt al jaren in de uitvaartzorg. Ook Willeke is bij  ons rechtstreeks te boeken door partners in de uitvaartbranch. (www.4everinyourmind.nl)

Haarverzorging

Ook bij de verzorging van het haar is er veel mogelijk.
Als eerste wordt het haar gewassen met een speciale doorvoor bestemde shampoo. Na het wassen van het haar is het mogelijk het haar te knippen en/of te föhnen. Ook maken wij indien nodig gebruik van een krultang. Bij  lang haar zullen onze medewerkers u een haar advies geven, zodat het gewenste resultaat verkregen kan worden. Het verven van het haar is niet mogelijk na het overlijden.  Wel kan doormiddel van een speciaal daarvoor bestemde kleurspray het haar een gewenste kleur krijgen. Vraag gerust advies aan onze medewerkers.